kasyopeea
Citizen
Dumnezeu este izbavirea mea,si nu ma voi teme de nimik!
|
Post by kasyopeea on Oct 1, 2004 0:48:30 GMT 3
2. Timpul din zi pe care il alegi nu este important. Dimineata devreme si seara tarziu sunt cele mai potrivite momente. Dimineata, insa, mintea este cel mai receptiva. Psalmul 3:5; 4:8.
|
|
kasyopeea
Citizen
|
Post by kasyopeea on Oct 1, 2004 0:49:02 GMT 3
3. Citeste Biblia cu atentie, nu in graba. Nu zbura peste pagini, ci mediteaza la ceea ce ai citit.
|
|
kasyopeea
Citizen
|
Post by kasyopeea on Oct 1, 2004 0:49:19 GMT 3
4. Cand citesti, roaga-te lui Dumnezeu ca sa-ti dea intelegere. Nimeni nu poate explica Biblia mai bine decat Cel care a scris-o. Matei 11:25.
|
|
kasyopeea
Citizen
|
Post by kasyopeea on Oct 1, 2004 0:49:48 GMT 3
5. Cand citesti, lasa pe Dumnezeu sa vorbeasca inimii tale. Citeste-o ca si cum ar fi scrisa special pentu TINE. Este mesajul lui Dumnezeu pentru TINE. Daca sunt avertizari, sa te gandesti: Acestea sunt pentru MINE. Daca sunt promisiuni, atunci poti sa te gandesti: Acestea sunt si pentru MINE. Galateni 2:20
|
|
kasyopeea
Citizen
|
Post by kasyopeea on Oct 1, 2004 0:50:15 GMT 3
6. Este recomandabil sa ai cu tine un creion sau un pix ca sa subliniezi versetele care iti plac mai mult. Aceasta te face sa le gasesti mai usor data viitoare. Insemneaza cuvintele care sunt mai des folosite ca: pacat, iertare, crucea, pocainta, dragostea lui Dumnezeu, etc.
|
|
kasyopeea
Citizen
|
Post by kasyopeea on Oct 1, 2004 0:50:33 GMT 3
7. Dupa ce ai terminat de citit, discuta pasajul cu Dumnezeu in rugaciune.
|
|
kasyopeea
Citizen
|
Post by kasyopeea on Oct 1, 2004 0:51:00 GMT 3
8. Citeste Biblia toata la rand, pasaj cu pasaj. Cand ai terminat de citit toata Biblia, incepe-o din nou, de la inceput. De fiecare data Biblia va deveni mai minunata.
|
|
kasyopeea
Citizen
|
Post by kasyopeea on Oct 1, 2004 0:51:25 GMT 3
9. Invata pe dinafara versetele care au o semnificatie speciala pentru tine. Facand aceasta, cei primi nenumarate binecuvantari in zilele ce vor veni. Psalmul 119:11.
|
|
|
Post by praise on Oct 1, 2004 23:37:55 GMT 3
Topicul asta e extraordinar...m-ati ajuta f mult dc ati scrie din meditatiile voastre zilnice ceva ce v-a impresionat in mod deosebit...
-praise-
|
|
|
Post by bianca on Oct 6, 2004 19:24:49 GMT 3
eu cand am timpul de parasie/de meditatie obisnuiesc sa citesc si din ,, Jurnalul meu" , care este de un real folos pentru mine. Iar saptamana asta am avut parte numai de lectii faine, din fiecare am avut ceva de invatat si fiecare a avut ceva special.
|
|
|
Post by bianca on Oct 6, 2004 19:32:14 GMT 3
din ultimele lectii am invatat ca toti avem nevoie de partasie , toti putem incuraja. avem nevoie uniii de ceilalti. Evrei 10:24:,,Sa veghem unii asupra altora , ca sa ne indemnam la dragoste si fapte bune." Este foarte important mersul la biserica.Mersul la biserica este foarte benefic pt inima noastra spirituala. Partasia ne zideste si ne leaga impreuna.
|
|
|
Post by bianca on Oct 6, 2004 19:54:06 GMT 3
cum stati voi cu credinta? Traiti prin credinta? Ati avut vreo experienta mai speciala? imi plac foarte mult versetele: Evrei11:1,, Credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad." evrei 11:6 ,,Fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui." astazi am meditat asupra acestor versete si la credinta. M-am autoevaluat, am stat sa vad si sa ma gandesc cat de mult ma incred eu in Domnul si in Cuvantul Lui. credinta vede ceea ce ochii nu pot vedea. Daca ar fi sa-ti evaluezi credinta pe o scara de la 1-10 , cam unde te-ai afla pe aceasta scara? te increzi in totalitate in Domnul? te increzi in El chiar si atunci cand iti este imposibil ? P.S. Dumnezeu nu va uita niciodata credinciosia ta. M-as bucura mult sa-mi raspundeti si sa meditati la cea ce am scria mai sus. Domnul s ava binecuvinteze.
|
|
kasyopeea
Citizen
|
Post by kasyopeea on Oct 7, 2004 3:08:29 GMT 3
Comunicarea cu cel mai mare Invatator pe care L-a cunoscut lumea vreodata intareste intelegerea,lumineaza mintea si purifica inima ,rafineaza si innobileaza pe om in toate aspectele. Astfel..prin Cuvantul Sau(Biblia) cat si prin rugaciune,in special prin rugaciune,noi avem aceasta mare bucurie de a putea comunica cu Dumnezeu...este important sa nu lasam o zi in care sa nu fii comunicat cu El;sa credem in El...caci dovada vie ca El exista suntem chiar noi!
|
|
|
Post by bianca on Oct 16, 2004 22:30:39 GMT 3
ÎNSEMNÃRI DIN VALE "Chiar dacã ar fi sã umblu prin valea umbrei mortii, nu mã tem de nici un rãu, cãci Tu esti cu mine." (Psalmul 23)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pot totul în Cristos!!!
1. De ce sã spun cã nu pot, când Biblia spune cã pot totul în Cristos care îmi dã putere (Filipeni 4:13)?
2. De ce sã duc lipsã, când stiu cã Dumnezeu Se îngrijeste de toate nevoile mele potrivit bogãtiilor Sale în slavã, în Cristos Isus (Filipeni 4:19)?
3. De ce sã mã tem, când Biblia spune cã Dumnezeu nu mi-a dat un duh de fricã, ci de putere si de dragoste, si o minte sãnãtoasã (2 Timotei 1:7)?
4. De ce sã-mi lipseascã credinta pentru a-mi împlini chemarea, când stiu cã<br>Dumnezeu mi-a rânduit o mãsurã de credintã (Romani 12:3)?
5. De ce sã fiu cuprins de slãbiciune, când Biblia spune cã Domnul este tãria vietii mele si cã eu voi rãmâne tare si voi face mari isprãvi pentru cã-L cunosc pe Dumnezeu (Psalmul 27:1; Daniel 11:32)?
6. De ce sã-i îngãdui lui Satan sã stãpâneascã peste viata mea, când Cel care este în mine este mai mare decât cel care este în lume (1 Ioan 4:4)?
7. De ce sã accept înfrângerea, când Biblia spune cã Dumnezeu mã conduce întotdeauna spre noi victorii (2 Corinteni 2:14)?
8. De ce sã duc lipsã de întelepciune, când Cristos a fost fãcut de Dumnezeu întelepciune pentru mine si Dumnezeu îmi dã întelepciune din belsug dacã i-o cer (1 Corinteni 1:30; Iacov 1:5)?
9. De ce sã cad în depresie, când îmi pot aminti bunãtatea, îndurarea si credinciosia lui Dumnezeu, si astfel sã mã umplu de sperantã (Plângerile lui Ieremia 3:21-23)?
10. De ce sã mã îngrijorez si de ce sã mã tem, când pot arunca asupra lui Cristos toate nelinistile si îngrijorãrile mele, stiind cã El le va purta în<br>locul meu (1 Petru 5:7)?
|
|
|
Post by bianca on Oct 21, 2004 15:27:11 GMT 3
Praise si tu n-ai ajuta pe noi dac ai scrie ceva din meditatiile tale.... Ce versete din Biblie au pentru voi o insemnatate deosebita?
|
|